...

Yuvarlak Masa Toplantıları(S-400, Türkiye-A.B.D İlişkileri ve NATO)

ÇÜSAMER'in 2019 yaz programı için planladığı Yuvarlak Masa Toplantıları'nın ilki 3 Temmuz'da İ.İ.B.F. 1.blokta gerçekleşti.Etkinlik, Prof.Dr Harun Arıkan'ın moderatörlüğünde, Çukurova Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerinin yanısıra, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyeleri  Dr. Özden Selcen Özmelek ve Dr. Yüksel Alper Ecevit'in katılımlarıyla gerçekleşti.

İlk olarak NATO'nun tarihsel önemi ve dünya siyasetindeki yeri tartışıldıktan sonra Türkiye'nin bu oluşumdaki rolü konuşuldu.Güncelliğini koruyan ve son yıllarda Türkiye-A.B.D. ilişkilerini etkileyen S-400 füze savunma sistemi anlaşmasının detayları ve etkileri tartışıldı.Prof. Dr. Arıkan medyada gereğinden fazla yer kapladığını ve büyük bir yankı uyandırdığını ancak bu krizin yanında, Türkiye'nin önünde odaklanması gereken çok daha farklı meselelerin olduğu belirtti.

Soru-cevap bölümünün ardından etkinlik, 10 Temmuz Çarşamba günü 'Yerel Seçimler ve Seçimlerin Türkiye Siyasetine Etkisi" konusunda  tartışmak üzere dağıldı.