Sabri Sayarı

2011 yılında Sabancı Üniversitesi tarafından kendisine Emeritus Profösör ünvanı verilmiş olup halen Sabancı Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde görev yapmaktadır. Daha önceki yıllarda, Boğaziçi Üniversitesin’de öğretim üyeliği yapmış, 1994-2005 yılları arasında ABD’nin Georgetown Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesin’de ders vermiş ve bu üniversitenin bünyesinde faaliyette bulunan Türkiye Çalışmaları Enstitüsünün Direktörlüğünü yapmıştır. Akademik çalışma alanları Karşılaştırmalı Siyaset ve Uluslararası İlişkiler olan Prof. Dr. Sayarı’nın Türkiye Siyaseti, Siyasi Partiler ve Seçimler, Türk Dış Politikası ve ABD-Türkiye ilişkileri konularında yayınlanmış birçok eseri bulunmaktadır. Kendisi halen South European Politics and Society, Turkish Studies ve The Middle East Journal gibi uluslararası akademik dergilerinin yayın kurulu üyeliğini yapmaktadır.

Lisans: Columbia Üniversitesi-İktisat(1966)

Doktora: Columbia Üniversitesi-Siyaset Bilimi(1972)

E-mail:sabri.sayari@gmail.com