Kıvanç Ulusoy

Kıvanç Ulusoy, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Profesör kadrosunda bulunmaktadır. Daha önce Harvard Kennedy School'da Fulbright Burslusu (2012-2013), Avrupa Üniversitesi Enstitüsü'nde Jean Monnet Burslusu (2003-2004) ve Madrit Diplomat Okulu'nda Hükümet Burslusu (1996-1997) olarak araştırmalar yapmıştır. Temel araştırma alanlarını demokratik kuram, uluslararası kuram, Türk Siyaseti, Türkiye-AB ilişkileri ve İspanyol siyaseti oluşturmaktadır. Prof. Ulusoy, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Stockholm Üniversitesi, Kudüs İbrani Üniversitesi ve Tsukuba Üniversitelerinde kısa dönemlerle burslu araştırmacı olarak bulunmuştur. Prof. Ulusoy'un başlıca yayınları şunlardır: “Saving the State Again: Turks face the Challenge of European Governance”, SIGMA Papers, (Paris: OECD, 2005); “The Challenge of European Governance to Turkish Politics and Political Structure” in N. Tocci and A. Evin (eds) Towards Accession Negotiations: Turkey’s Domestic and Foreign Policy Challenges Ahead (Florence: RSCAS, 2004); “Turkey’s reform reconsidered, 1987-2004”, Democratization, June 2007.

Lisans:Orta Doğu Teknik Üniversitesi- Uluslararası İlişkiler(1994)

Yüksek Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi- Uluslararası İlişkiler(1996)

Doktora:Boğaziçi Üniversitesi-Modern Türkiye Tarihi(2002)

E-mail:kivancu@istanbul.edu.tr