Gizem Arıkan

Gizem Arıkan, Dublin Üniversitesi, Trinity College Siyaset Bilimi Bölümü'nde doktor öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Başlıca çalışma alanları, karşılaştırmalı siyasal davranış ve siyasal psikoloji, dindarlık, değerler ve ideoloji ,yeniden dağıtım politikalarına karşı tutumlar konularıdır. Dr. Arıkan’ın çalışmaları, American Political Science Review, British Journal of Political Science, Comparative Political Studies, Political Psychology, and Political Behavior  gibi dergilerde yayınlandı. Ayrıca, Türkiye Bilimler Akademisi 2015 Genç Bilim İnsanı Üstün Başarı Ödülü ve 2016'da Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı Ödülü'nü kazandı.

Lisans:Boğaziçi Üniversitesi-Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler(2001)

Yüksek Lisans: Boğaziçi Üniversitesi- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler(2004)

Doktora: Stony Brook Üniversitesi- Siyaset Bilimi(2010)

E-mail:gizem.rkn@gmail.com