Özlem Kayhan Pusane

Doç. Dr. Özlem Kayhan Pusane 2009’dan bu yana Işık Üniversitesi’nde görevini sürdürmektedir. Araştırma alanları, güvenlik çalışmaları, sivil-asker ilişkileri ile Türkiye’nin güvenlik politikaları konularıdır. 2010-2014 yılları arasında “When Battlefield Success Leads to Effective Counterinsurgency: Searching for a Cross-Regional Theory” başlıklı bir AB 7. Çerçeve Marie Curie Yeniden Entegrasyon Projesi yürütmüştür. European International Studies Association, Political Studies Association ve Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği gibi kurumlara üye olan Dr. Pusane’nin terör ve ayaklanmalarla mücadele, Türkiye’nin Kürt sorunu ve Türkiye’de sivil-asker ilişkileri üzerine çeşitli yayınları bulunmaktadır.

Eğitim

Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi-Uluslararası İlişkiler(2002)

Yüksek Lisans: Notre Dame Üniversitesi-Uluslararası İlişkiler(2004)

Doktora: Notre Dame Üniversitesi Uluslararası İlişkiler/Karşılaştırmalı Siyaset(2009)