Türk Siyasal Hayatında Anayasal Meşruiyet Sorunu

19 Aralık Perşembe günü ÇÜSAMER tarafından düzenlenen Çukurova Konuşmaları Seminer Serisi kapsamında Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Aslıhan Çelenk’in katılımıyla İ.İ.B.F. IV. Blok Konferans Salonu'nda “Türk Siyasal Hayatında Anayasal Meşruiyet Sorunu” konulu seminer düzenlendi.

Seminere öğrencilerin yanı sıra Dr.Özden Selcen Özmelek, Prof.Dr.Harun Arıkan ve Prof.Dr. Kenan Lopçu da katılım gösterdi.

İlk olarak Çelenk’in anayasanın tanımı, meşru ve legal kavramlarının farkı hakkında bilgi vermesiyle başlayan seminerde Türkiye’de sürekli anayasa üzerine yapılan tartışmaların demokratik krizlere de neden olduğu belirtildi.Üzerinde uzlaşılacak ve sadece asgari müşterekleri içerebilecek bir anayasanın nasıl yapılabileceği hakkında yapılan tartışmalarla devam eden seminer daha sonra öğrencilerden ve akademisyenlerden gelen soruları cevaplamasıyla son buldu.