Ebru Canan Sokullu

2007’den bu yana Bahçeşehir Üniversitesi’nde görevini sürdüren Prof.Dr. Sokullu, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanıdır. Araştırma alanları, Avrupa dış ve güvenlik politikası,karşılaştırmalı Avrupa politikaları ve karşılaştırmalı siyaset konularıdır. German Marshall Fund tarafından yürütülen Transatlantic Trends Survey ve Compagnia di San Paolo di Torino tarafından finanse edilen European Elite Survey çalışmalarında istatistiki analist ve bilimsel kurul üyesi olarak çalıştı. 2005 yılında ISA tarafından Alexander George Makale Ödülü’ne layık görülen Dr. Canan-Sokullu’nun South European Society and Politics, Armed Forces and Society, Uluslararası İlişkiler, Perceptions gibi çeşitli uluslararası ve ulusal dergide, ve kitaplarda Amerikan ve Avrupa kamuoyunun silahlı kuvvet kullanımına bakışaçısı, güvenlik algılamaları, siyasal elit çalışmaları, ve Türkiye-AB ilişkilerini İslam ve demokrasi ekseninde değerlendirmeleri konusunda makaleleri yayınlanmıştır.

Lisans: İstanbul Üniversitesi-Uluslararası İlişkiler(1999)

Yüksek Lisans:Essex Üniversitesi-Uluslararası İlişkiler(2001)

Yüksek Lisans #2:Siena Üniversitesi-Karşılaştırmalı Avrupa Politikaları(2003)

Doktora: Siena Üniversitesi-Siyaset Bilimi(2006)