Ö. İlke Şanlıer Yüksel

Dr. İlke ŞANLIER YÜKSEL, 2016’dan bu yana Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Doktora derecesini Anadolu Üniversitesi İletişim Program’ında Türkiye’den ABD’ye göç edenlerin gündelik yaşamlarında medya pratiklerini incelediği etnografik araştırma ile 2008 yılında tamamladı. Doktorasını tamamladıktan sonra Doğuş ve Koç Üniversitelerinde çalıştı. Akademik ilgi alanları arasında iletişim ve medya etnografisi; görsel kültür ve metodolojiler; sinema, göç ve hareketlilik çalışmaları bulunmaktadır. Halen, University of London, Goldsmiths’den Nishat Awan’la birlikte sınır-uzamının haritalanması ve görselleştirilmesi konusunda Avrupa Birliği Horizon 2020 Programı tarafından desteklenen “Topological Atlas: Mapping Contemporary Borderscapes” projesini eş-araştırmacı olarak yürütmektedir.

Lisans:Boğaziçİ Üniversitesi(1996)

Yüksek Lisans:Anadolu Üniversitesi(1999)